lauantai 18. tammikuuta 2014

Kerros pannacotta

Viime viikonloppuna tuli taas himo tehdä jotakin. Olin luvannut tehdä sen päivän ruoan ja halusin sitten kanssa tehdä jälkiruoan. Pannacotta oli sitten vähän aikaa jo pyörinyt ideana päässä, mutta halusin siihen jotain uutta twistiä. Sittä sitten syntyi idea kerros pannacottaan Pohjalla keksikerros, siihen päälle toffee yllätys ja pannacotta vielä päällimmäiseksi. Pannacotan ohje Kotilieden sivuilta.

Keksi pohja:
75 g keksejä, esim. Digestive
25 g voita
ripaus sokeria

Toffee yllätys:
60 g toffee-karkkeja, itse käytin Brunbergin Alku-karkkeja
1,5 rkl kermaa

Pannacotta:
2 liivatelehteä
5 dl kermaa (itse laiton 3 dl kermaa ja 2 dl täysmaitoa)
0.5 dl sokeria
vaniljatanko

Granaattiomena

Sulata voi. Murskaa keksit ja lisää sula voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja jaa annosastioihin tasaisesti. Laita toffeet kattilaan ja lisää kerma. Sulata kinuskimaiseksi ja nostele lusikalla annosastioihin keksin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan. Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet pois. Laita siemenet ja tanko kattilaan. Keitä kermaa noin 15 minuuttia ja nosta vaniljatanko pois. Lisää liotetut liivatelehdet. Annostele seos annosastioihin. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, tai kunnes kerma on jähmettynyt. Jos haluat, voit lisätä vielä granaattiomenan siemeniä  koristeeksi.
Omani eivät halunneet jähmettyä vaan jäivät kiisselimäisiksi, varmaankin johtuen sittä, että käytin maitoa kerman lisäksi. Mutta ei se mitään, maku oli aivan mahtava ja koostumus samettisen pehmeää.

Toffee yllätys se siellä. Jätä tilaa sivuille jotta pannacotta peittäisi toffeen kokonaan.
 
 
 

Et voilà!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti