lauantai 18. tammikuuta 2014

Viikonlopun mahti alku

Tänään halusin jotakin "erityistä" aamiaiseksi. Tuloksena oli amerikkalaiset pannukakut. Ohje on kirjasta nimeltä Nya Första Kokboken. Voin taata, että kun kerran on tehnyt pannukakkuja tällä ohjeella, ei ikinä enää halua käyttää toista ohjetta. Tällä ohjeella saa nähkääs aikaan ilmavia luomuksia jotka nostavat viikonlopun taivaisiin. No, ei nyt ehkä aivan, mutta melkein.

Amerikkalaiset pannukakut:
50 g voita
2½ dl maitoa
3 dl jauhoja
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
voita paistamiseen

Sulata voi kattilassa. Lisä maito ja anna lämmetä kädenlämpöiseksi. Riko muna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää voimaito seos ja sekoita. Toisessa kulhossa, sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää voimaitomuna seos ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kirjassa sanotaan, että pitäisi sekoittaa niin vähän kuin mahdollista, jotta pannukakuista ei tulisi kovia. Itse olen yleensä sekoitellut ihan huoletta.
Laita paistinpannu liedelle ja lisää nokare voita. Anna paistinpannun lämmetä, ja kaada taikinaa pannuun. Anna pannukakun paistua yhdeltä puolelta siihen asti, kunnes se on täynnä kuplia. Tämä kestää noin 3 minuuttia. Käännä tämän jälkeen pannukakku ja anna paistua noin minuutti. Paista pannukakkuja semmoisella keskiverto lämmöllä, sillä ne voivat palaa aika helposti, eteenkin kun niiden pitää paistua aika kauan ensimmäiseltä puolelta.
Jatka pannukakkujen paistamista kunnes taikina loppuu. Taikinasta tulee noin 15 keskikokoista pannukakkua.
Tarjoile vaikka siirapin, hedelmien tai hillon kanssa.

 
Omani söin banaanisiivujen, vadelmien, kaakao-nibsejen ja omatekosen vadelma"hillon" kera.
 

2 kommenttia:

  1. Me gusta mucho, nästa år nä vi har vår lenkki-päivä måst vi gö såndäna!

    VastaaPoista
  2. Mais merci! o jebou de skall vi göra!

    VastaaPoista