sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mustikkainen juustokakku

Mustikka on viime aikoina ollut ehdoton suosikki leipomisessa. Sitä on tullut lisättyä vähän kaikkialle. Tuo terveyspommi seikkaili viime viikonloppuna veljeni synttärikakkuun. Hempeä mustikkakerros toi oivaa eksotiikka muuten niin tavalliseen juustokakkuun. Tätä reseptiä olen kokeillut pari kertaa ja olen joutunut tekemään hieman muutoksia. Ensimmäisellä kerralla juustomassaa oli aivan liikaa. Toisella kerralla puolitin määrän, mutta silloin massaa oli aivan liian vähä. Lopulta tulin siihen tulokseen, että massaa pitäisi olla 3/4 alkuperäisestä ohjeesta. Tuota pitäisi vielä kokeilla, mutta luulen, että se voisi toimia aika hyvin.

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
90 g voita

Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuorattuun irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi pohjalle. Laita vuoka pakkaseen asettumaan.

Mustikkahilloke:
5 dl mustikoita
2 dl sokeria
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita mustikat ja sokeria kattilaan. Laita levylle ja keitä 10 minuuttia. Ota pois levyltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoittele kunnes seos on jäähtynyt ja laita pakkaseen asettumaan.

Juustokakkumassa:
200 g mascarponea
½ dl turkkilaista jugurttia
0,9 dl sokeria
4 liiatelehteä
puolikkaan vanilja tangon siemenet
2 ½ dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarpone, jugurtti, sokeri ja vanilja kulhossa tasaiseksi massaksi. Ota liivatelehdet vedestä, purista liika vesi pois ja laita kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja kaada ohuena nauhana mascarpone-seokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se mascarpone-seokseen.

Ota pohja ja mustikkahilloke pakkasesta. Kaada hilloke pohjan päälle. Kaada mascarpone-seos hillokkeen päälle ja tasoita. Peitä vuoka ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Jos aikaa ei ole paljon, laita kakku pakastimeen pariksi tunniksi.

Koristele vatkatulla kermalla, mustikoilla, vaahtokarkeilla ja nonparelleilla.


 
Ensimmäisellä kerralla tein sydämiä. Tiputa pisara mustikkahilloketta kakun päälle. Ota hammastikku ja vedä viiva pisaran läpi.
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti