sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pizza

Eilen iski taas himo leipoa jotakin. Ei kuitenkaan tehnyt mieli mitään makeata. Kaverini oli tulossa meille ja ajattelin, että voisimme tehdä pizzaa. Olin lainannut kirjastosta Leila Lindholmin keittokirjan ja sieltä löytyi ohje pizzataikinalle. Olen aika kauan halunnut kokeilla myös makeaa pizzaa ja nyt oli sitten aivan mahtava tilaisuus. Lopputulos oli niin mahtava, että voisimme perustaa pizza kojun ravintola päiville!

Pizzataikina: 8 iso pizzaa
30 g tuorehiivaa
6 dl haaleaa vettä
4 tl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl öljyä (esim. auringonkukka ja avokado)
13-14 dl jauhoja (2 dl pitäisi olla durumjauhoja, mutta enpäs löytänyt niitä kaupasta)

Murenna hiiva kulhoon ja kaada vesi päälle ja sekoita. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja ota järeämmät otteet käyttöön, elikkä esim. käsivatkain taikina koukuilla. Sekoita 10 minuutin ajan. Ripottele jauhoja päälle ja anna kohota liinan alla kaksin kertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Laita jauhoja pöydälle ja alusta taikinaa vähän. Jaa 8 osaan. Kaaviloi palat ohuiksi.

Suolainen pizza täyte:
2 pakettia mozzarella
4 tomaattia siivuina
tomaattimurskaa (mausta vähän esim. chilillä ja pippurilla)
pestoa
pinjansiemeniä
basilikaa
öljyä

Levitä tomaattimurskaa neljälle pitsalle. Laita päälle mozzarella joko siivuina tai revittyinä paloina. Heitä tomaatti siivut sekaan. Tiputtele pestoa ja pinjansiemeniä. Laita basilikaa. Ripottele vielä öljyä. Paista 250 asteessa vähintään 10 minuuttia, voi itse päättää milloin otat pizzat ulos, riippuen miellyttääkö tummempi vai vaaleampi pohja ja kuinka käristettyinä haluat nauttia täytteet.

Makea pizza täyte:
1 purkki Philadelphiaa
2 päärynää siivuina
1 levy Fazerin sinistä
hunajaa
ananasta
pieniä vaahtokarkkeja

Levitä Philadelphiaa  neljälle pohjalle. Laita päärynää ja ananasta makusi mukaan. Jos haluat laitta vaahtokarkkeja, piilota ne sitten päärynä siivujen jotta ne eivät pala. Ripottele päälle suklaata ja hunajaa. Paista 250 asteessa vähintään 10 minuuttia.






 Makeista pizzoista ei valitettavasti kuvia

1 kommentti: